Video

Geen Robben en Van Persie, maar wel Wijnaldum en Depay bij Oranje

24 maart 2015 om 19:28
nl
Je zou kunnen zeggen dat Arjen Robben en Robin van Persie voor het Nederlands elftal dezelfde betekenis hebben als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay voor PSV. Dat Robben en Van Persie zaterdag tegen Turkije geblesseerd ontbreken is dan ook een forse aderlating.
Geschreven door

Ook het PSV-koppel is daarover duidelijk. Wijnaldum: "We hebben nog genoeg kwaliteit in de selectie, maar het is duidelijk dat je die twee er beter bij kan hebben." Memphis Depay: "Het zijn belangrijke spelers die we nu missen. Mocht ik nu op de plek van Robben komen te staan, zal er van mij ook dreiging verwacht worden. Die vrije rol van Robben ligt me wel. Als ik daar zou mogen spelen, zou dat lekker zijn."
Hiddink heeft meerdere optiesBondscoach Guus Hiddink houdt een slag om de arm wat betreft de opstelling. Behalve een voorhoede met vleugelspitsen, zou er ook voor een tweemans-voorhoede met bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost gekozen kunnen worden. Hiddink: "Wat betreft de opstelling heb ik meerdere opties. Het is doodzonde dat Van Persie en Robben er niet zijn, maar we moeten nu verder. Ik zie een energieke selectie."
Nederland-Turkije cruciaalZaterdag speelt Oranje in De Arena de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Na de valse start tegen Tsjechië en IJsland een cruciaal duel op weg naar deelname aan het EK volgend jaar in Frankrijk.
Wijnaldum: "Als we verliezen gaat ook Turkije over ons heen, maar bij winst hebben we weer aansluiting bij de bovenste twee plaatsen. Het wordt dus een wedstrijd die je niet mág, maar moét winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.