Video

Belgen zitten Oranje Zwart dwars: OZ-hockeyer Thomas Briels in dubio over langer verblijf

24 maart 2015 om 23:05
nl
De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdag een 4-2 nederlaag geleden in de oefeninterland tegen België. De Belg Thomas Briels, spits van het Eindhovense Oranje Zwart, stond om meerdere redenen in de spotlights.
Geschreven door

Briels scoorde tweemaal voor de ploeg van de Brabantse bondscoach Jeroen Delmee en twijfelt of hij komend seizoen nog voor de huidige landskampioen speelt.
Hij overweegt terug te keren naar zijn vaderland omdat Delmee, met de Olympische Spelen van Rio in het vooruitzicht, komend seizoen vier keer per week samen wil trainen.
OZ betaaltDat zou betekenen dat Briels alleen op vrijdag kan trainen bij OZ, de club waar hij onder contract staat en die zijn salaris betaalt. Naast Thomas Briels zitten ook Elliot van Strydonck en keeper Vincent Vanasch op het vinkentouw. Ook zij horen bij de nationale ploeg van België.
Volgens Oranje-international én OZ-speler Bob de Voogd moet Oranje Zwart accepteren dat Briels er minder zal zijn volgend jaar. "Je moet kijken naar hoe belangrijk een speler is voor een club. Geen gelijke monniken gelijke kappen. Thomas zou ik er graag bij houden, ook al traint hij maar één keer per week."
Keuze voor landMaar dat is wel een dilemma, want OZ betaalt het salaris. "De club zal goedkeuring moeten geven", zegt Briels. "We gaan daar binnenkort over in gesprek. Het is het scheve in het hockey. De clubs betalen veel voor de spelers, maar uiteindelijk heeft de nationale ploeg prioriteit."
Als Oranje Zwart van Thomas Briels eist dat hij er vaker is dan slechts eenmaal per week, dan ontstaat er een probleem. "Nu, in het jaar voor de Spelen kies ik voor mijn land", zegt Briels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.