Verdachte serieverkrachter Brahim T. uit Breda hoort in hoger beroep weer eis van 8 jaar en tbs

24 maart 2015 om 23:30
nl
Tegen de van serieverkrachting verdachte Brahim T. (38) uit Breda is dinsdag in hoger beroep acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Die straf kreeg hij eerder ook van de rechtbank. T. ontkent.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie eiste ook een contactverbod omdat is gebleken dat hij onlangs een boze brief naar een van zijn slachtoffers had geschreven vanuit de gevangenis.
Vier slachtoffersIn 2010 en 2011 maakte T. vier slachtoffers, zo achtte de rechtbank destijds bewezen. Hij scharrelde de jonge vrouwen doorgaans op via website Maroc.nl. Het ging daarbij om twee Belgische vrouwen, een slachtoffer uit Leiden en eentje uit Arnhem, net als verdachte van origine allemaal afkomstig uit Marokko.
Sommigen hadden problemen met hun familie, of verkeerden anderszins in een kwetsbare positie. Drie slachtoffers zou hij bruut hebben verkracht in zijn woning in de wijk Haagse Beemden, waar hij ze soms dagen lang vasthield, en een van de Belgische vrouwen in haar eigen woning.
Om te voorkomen dat de vrouwen naar de politie zouden stappen, dreigde hij naaktfoto's van hen op internet te plaatsen, ze naakt de straat op te sturen of hun familie in te lichten, zeggen de slachtoffers. Ook was er sprake van ernstige mishandelingen.
SmsDe zaak kwam eind november 2011 aan het rollen toen de Leidse politie een hulpoproep-smsje kreeg van een van de slachtoffers. Er volgde een inval waarbij een mobieltje werd aangetroffen waarin de gegevens van de andere slachtoffers werden aangetroffen.
Ook de voormalige echtgenote van T., een vrouw uit Almere, deed nog aangifte. Zij beweerde eveneens te zijn verkracht, en toegetakeld met een stanleymes. Maar daarvan werd T. toen vrijgesproken destijds wegens gebrek aan bewijs.
Nieuw onderzoekWel is hij in het verleden veroordeeld voor een soortgelijk geval en mishandelingen. De beroepszaak tegen hem wordt pas over enige maanden voortgezet, want T. moet eerst opnieuw psychiatrisch worden onderzocht, zo besloot het hof. Dat moet gebeuren in het Pieter Baan Centrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.