Voormalig medewerkers Pantein-Vivent nog steeds in onzekerheid

24 maart 2015 om 23:33
nl
Er is nog steeds geen duidelijkheid voor de ontslagen thuishulpen van Pantein-Vivent in Oost-Brabant. Dinsdagavond was er in Oss een bijeenkomst van de vakbond. Zo'n vijftig thuishulpen kwamen er op af.
Geschreven door

Degenen die werkloos zijn vechten voor een nieuwe baan en de werknemers die overgenomen zijn door andere thuiszorgorganisaties eisen meer loon. "Ik hou per uur iets meer dan acht euro over. Da's dus echt helemaal niks", vertelt een dame die liever anoniem wil blijven.
Regels versoepeldHet is een ingewikkelde kwestie. Vanuit Den Haag kwam maandag het nieuws dat de regels voor de toelage voor huishoudelijke hulp versoepeld worden. Volgens de vakbond is dat al een stap in de goede richting. "Hierdoor kunnen cliënten makkelijker een thuishulp inhuren", legt Karim Skalli van de vakbond uit.
De vakbond wil nog meer voor de thuishulpen. "De salarissen van de mensen die nog aan het werk zijn moeten omhoog", aldus Skalli. Met zijn collega's is hij in gesprek met de betreffende gemeentes.
'Actiebereidheid'Er is een nieuwe deadline gesteld. Op 8 april moet er een oplossing zijn voor de voormalig medewerkers van Pantein-Vivent. "Ik heb goede hoop, want de actiebereidheid onder de mensen is groot. Dat is ons drukmiddel."
Eind februari bezetten de thuishulpen drie dagen lang het stadhuis in Oss. De studenten in Amsterdam die toen het Maagdenhuis bezetten kwamen ze een hart onder de riem steken.
Omdat de studenten nog steeds actievoeren in Amsterdam vertrekt er donderdag een bus vanuit Brabant naar Amsterdam. "Met een groep thuishulpen gaan we nu steun aan hen betuigen", weet Henrita.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.