Flamingo in Rosmalen trekt veel bekijks in wijk Groote Wielen - Omroep Brabant
Video

Flamingo in Rosmalen trekt veel bekijks in wijk Groote Wielen

25 maart 2015 om 00:25
nl
Een bijzondere bezoeker streek dinsdagochtend neer in de waterplas in de wijk Groote Wielen in Rosmalen. Een heuse flamingo pronkte er de hele dag met zijn roze veren.
Geschreven door

"Ik dacht eerst dat het een 1 april-grap was, maar hij beweegt en is helemaal echt", lacht een bewoonster van de wijk. De vogel heeft zijn plekje gevonden vlakbij De Rietdam in Rosmalen en trekt er veel bekijks.
"We zagen het op Facebook en wilden het toch even met eigen ogen zien", vertelt een vrouw die met het hele gezin een wandeling maakte om de exotische vreemdeling te zien.
[tweet:body:https://twitter.com/SjefRijken/status/580416657614643200]
Waar het dier vandaan komt blijft voor iedereen gissen. "Ontsnapt uit een dierentuin? of gewoon uit iemands tuin? geen idee maar ik vind het prachtig dat hij hier staat", glundert weer een andere omwonende.
Foto's gemaakt met droneEr zijn al flink wat mensen met telelenzen naar de Groote Wielen gekomen om de vogel vast te leggen op de gevoelige plaat. "Mijn vader heeft foto's gemaakt", vertelt een jongen enthousiast.
Samen met zijn vader speurneusde hij nog verder. "We hebben ingezoomd op de ring om zijn poot en konden de code lezen", vertelt de jongen trots. Zijn vader heeft de code opgezocht en het dier zou geringd zijn in Duitsland.
Maar er is niemand die daar tot nu toe uitsluitsel over gegeven heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.