Philips samen met Belgische farmaceut Janssen op zoek naar hersenziekten

25 maart 2015 om 10:57
nl
Philips is een samenwerking gestart met het Belgische geneesmiddelenbedrijf Janssen Pharmaceutica om op een efficiëntere manier bloedwaarden te meten van patiënten met een hersenziekte. Philips heeft al jaren van onderzoek en ontwikkeling zitten in een draagbaar apparaat voor bloedonderzoek.
Geschreven door

Bij de ontwikkeling van het apparaat ging het in eerste instantie om een test waarmee op de eerste hulp van ziekenhuizen snel en eenvoudig kan worden vastgesteld of iemand een hartaanval heeft gehad.
MoleculenBij een hartaanval komt er namelijk een bepaald eiwit in het bloed terecht. Deze techniek kan ook worden gebruikt om andere moleculen op te sporen die duiden op andere aandoeningen. Janssen maakt medicijnen tegen een reeks geestesziekten, zoals schizofrenie.
Om te zien of een middel aanslaat, is bloedonderzoek nodig. Als dat gedaan kan worden met een draagbaar apparaat in plaats van in een ziekenhuislaboratorium, verlaagt dat volgens Philips de drempel.
High Tech Campus EindhovenDe apparatuur wordt ontwikkeld door Philips Handheld Diagnostics. Dit is een nieuw onderdeel van Philips op de High Tech Campus in Eindhoven.
Zorgtechnologie is een speerpunt in de toekomstplannen van Philips. Het bedrijf kondigde vorig jaar aan zich hoofdzakelijk daarop te gaan richten. De activiteiten op het gebied van verlichting worden verzelfstandigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.