Ramkraak op schoenenwinkel Omoda in de Veemarktstraat in Breda, verdachte na achtervolging opgepakt

25 maart 2015 om 11:23
nl
Op schoenenwinkel Omoda aan de Veemarktstraat in Breda is dinsdagnacht een ramkraak gepleegd. De twee daders gingen er met zo'n twintig dure tassen vandoor. De politie heeft na een achtervolging een verdachte opgepakt. Daarbij loste een agent een waarschuwingsschot.
Geschreven door

De ramkraak vond rond halfdrie plaats. Twee mannen gingen de winkel binnen nadat ze eerst de glazen toegangsdeur vernielden. Vervolgens vluchtten ze met de buit op een motorscooter.
AchtervolgingGealarmeerde agenten gingen opzoek naar de ramkrakers. Op de Backer en Ruebweg zagen ze twee mannen richting Haagse Beemden rijden. De politie zette de achtervolging in.
Tijdens de achtervolging gooide de bijrijder van de motorscooter een grote linnen tas met daarin de buit weg. Op de kruising met de Emerparklaan gleed het duo met de motorscooter onderuit en kwam tegen de vangrail.
Verdachte is bekende politieDe verdachten renden vervolgens weg. Nadat een agent een schot loste, kon een van de verdachten op de Padakker worden aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Breda. Hij is een bekende van de politie.
Het duo had de motorscooter vermoedelijk gestolen. Volgens de winkeleigenaar is het voor de vijfde keer in een jaar tijd dat er is ingebroken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.