Bakker Leon van Dongen uit Wagenberg maakt Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

25 maart 2015 om 21:48 • Aangepast 21 november 2020 om 19:20
nl
Bakker Leon van Dongen uit Wagenberg is de winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2015. Op vrijwel alle onderdelen haalden de broodjes van Leon de maximale score.
Profielfoto van
Geschreven door

Negen professionele en drie consumentenjuryleden vormden de jury en beoordeelden alle worstenbroodjes, en hun oordeel was eensluidend. Uit handen van Robèrt van Beckhoven, de presentator van Heel Holland Bakt, kreeg Leon van Dongen woensdagavond in Eindhoven de trofee uitgereikt.
Andere winnaarsIn de categorie Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje won leerlingbakker Koen Reinold uit Made en de prijs voor de beste thuisbakker ging naar Kees van Dongen uit Herpen.Volgens juryvoorzitter Ton Poppelaars was het niveau van deze negentiende editie erg hoog.
Net als vorig jaar werden er ook dit jaar worstenbroodjes bij alle professionele deelnemers gekocht door de Mystery shopper.
"We willen graag dat de deelnemers scherp blijven, om te zorgen dat het worstenbroodje aan de eisen voldoet van een Brabants worstenbroodje en de consument waar voor zijn geld krijgt. Bij het ophalen van de worstenbroodjes door de Mystery shopper was de kwaliteit bij een aantal professionals een stuk minder dan hun wedstrijdbroodjes."
De strijd ook te volgen op TVAanstaande zaterdag (28 maart) vanaf 19.45 uur (daarna ieder uur herhaald) zendt Omroep Brabant het verslag van de wedstrijd uit, met zowel de voorrondes, de strijd op de finaledag zelf als de reacties van de winnaars op de bekendmaking.
Over de strijd om Het Lekkerste Brabantse WorstenbroodjeAan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje deden 36 bakkers, 34 thuisbakkers en 42 leerlingbakkers mee. Per categorie gingen uiteindelijk tien bakkers, vijf thuisbakkers en vijf leerlingen door naar het Summa College in Eindhoven waar de finalisten afgelopen maandag ter plekke hun worstenbroodjes mochten bakken.
De uitslagen in de andere categorieën:Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2015 (professionals):1. Bakkerij Van Dongen, Leon van Dongen uit Wagenberg2. Bakkerij Bierman, Richard Bierman uit Kaatsheuvel3. Bakkerij De Jong, Koen de Jong uit Oosterhout
Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje 2015:1. Kees van Dongen uit Herpen2. Kevin de Bijl uit Eindhoven3. Henk van Liempd uit Dommelen
Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje 2015:1. Koen Reinold uit Made2. Lukas Pastoor uit Tilburg3. Marleen Molenaar uit Hank
De verkiezing tot Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.
Lees ook: Terminaal zieke Kees van Dongen in tranen na winnen Lekkerste Brabantse Worstenbroodje: ‘Bijzonder'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.