Opnieuw stoffelijke resten slachtoffers vliegramp MH17 geborgen: zaterdag naar Vliegbasis Eindhoven

25 maart 2015 om 17:46
nl
Nederlandse onderzoekers hebben opnieuw stoffelijke resten gevonden van slachtoffers van de rampvlucht MH17 van juli vorig jaar. Een team van defensie- en politiemedewerkers heeft dinsdag en woensdag bij Grabovo in Oost-Oekraïne stoffelijke resten geborgen.
Geschreven door

Ze worden overgebracht naar Charkov. Ook zijn wat persoonlijke bezittingen veiliggesteld, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.
Aankomst op Vliegbasis EindhovenDe resten komen zaterdagmiddag rond vier uur aan op Vliegbasis Eindhoven. Hierbij wordt hetzelfde ceremonieel toegepast als bij eerdere aankomsten.
Het team bezocht woensdag ook een gebied ten noordwesten van Petropavlivka. Nederlandse onderzoekers konden daar niet eerder naar toe, omdat de veiligheidssituatie dit niet toeliet. Wel liet de burgemeester van Petropavlivka de afgelopen periode wrakstukken verzamelen. De Nederlanders hebben deze wrakstukken opgehaald en naar Charkov gebracht.
Vliegramp MH17  Het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 stortte op 17 juli vorig jaar neer in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 50 Brabanders. Tot dusver zijn 296 slachtoffers van de ramp geïdentificeerd
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.