‘Geen criminele jeugdgroepen meer in Eindhoven, aanpak effectief’

25 maart 2015 om 18:31
nl
Volgens de gemeente Eindhoven is de aanpak van overlastgevende en criminele jeugdgroepen een succes. Van de zes criminele jeugdgroepen die in 2008 werden gesignaleerd is er nu, begin 2015, niet één meer over.
Geschreven door

Dat schrijft het college in een brief aan de Eindhovense gemeenteraad.
Meer sporenbeleidBij de in 2012 ingezette aanpak werd op meerdere sporen ingezet: aanpak van de jeugdgroepen, van de individuele leden en hun gezinnen, maar ook het betrekken van buurtbewoners die overlast ondervonden.
Daarbij trokken wijkpartners als politie, jeugd- en welzijnswerk, woningcorporaties en gemeenten gezamenlijk op.Er zijn bij elkaar 69 jongeren met succes intensief gevolgd. Al in 2011 werden de eerste successen gemeld.
Woensel-Noord 'hardnekkig'Vooral in het stadsdeel Woensel-Noord was er sprake van hardnekkige overlast door hangjongeren. Daar werd vorig jaar de aanpak met succes geïntensiveerd.
Van de drie problematische jeugdbendes van begin 2014, is de criminele jeugdbende eind van het jaar uit elkaar gevallen. De meeste leden van de twee andere overlastgevende groepen zijn weer op het rechte pad gekomen.
SuccesverhaalHet succes van de aanpak van de overlast door jongeren blijkt volgens het gemeentebestuur ook uit onderzoek naar het veiligheidsgevoel van Eindhovenaren. Inwoners van Woensel-Noord geven daarin aan dat de grote problemen door overlast van jongeren door de aanpak van de gemeenten sterk is afgenomen.
Het Eindhovens college tekent bij het succesverhaal wel aan dat de jeugdproblematiek 'fluïde en dynamisch' is. Er zullen altijd jongeren blijven die elkaar ontmoeten op straat en mogelijk als hinderlijk worden ervaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.