Video

'Kermisoorlog' tussen Uden en Tilburg gaat verder

25 maart 2015 om 20:05
nl
De Udense kermis zit de kermis van Tilburg op de hielen in de zogeheten kermisranglijst. De Tilburgse kermis staat nog steeds op nummer één, maar Uden is op de ranglijst gestegen naar een tweede positie. Om die positie vast te houden, zet Uden voor de editie van 2015 nog meer in op kwaliteit.
Geschreven door

Groter dan de kermis in Tilburg kunnen ze nooit worden, maar dat ze een nog betere kwaliteit kunnen leveren dan de kermis van 2014: daar geloven ze in Uden heilig in. In theater Markant vond woensdag de aftrap plaats van de Udense kermis, die op vrijdag 17 juli weer van start gaat.
Weer meer bezoekersIn Uden hebben ze de stijgende lijn te pakken. Waar in Tilburg bezoekersaantallen en opbrengsten stagneren, hebben ze in Uden de wind mee.
"Vorig jaar hadden we weer tienduizend bezoekers meer dan de 350.000 van de kermis in 2013", vertelt kermiswethouder Thijs Vonk. Dat Uden is gestegen op de kermisranglijst komt volgens hem vooral door het gemoedelijke van de kermis.
Udense gemoedelijkheid Anders dan voor zijn collega in Tilburg is er voor Vonk geen verplichting om een financieel target te halen met opbrengsten van de pacht. Natuurlijk is de kermis een economische factor van belang, maar ruzie tussen exploitanten en gemeente komt in Uden niet of nauwelijks voor. In Tilburg zijn die twee partijen als water en vuur.
Komende zomer staat in Uden onder meer de tweede editie van Pink Friday op het programma. Ja inderdaad, de Udense tegenhanger van Roze Maandag. Nieuw is de bijzondere Traumgenerator. Dit is een simulator waarin je meegenomen wordt in de ruimte. De beleving en ervaringen zijn ongeëvenaard, volgens de promo. Uden beweert dat de Traumgenerator voor het eerst op een Nederlandse kermis staat.
Zowel in Tilburg, nummer één in de kermisranking, als in Uden (nummer 2) gaat de kermis op vrijdag 17 juli van start.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!