Omroep Brabant wint NL-Award voor vernieuwende journalistiek met themasite over drugs

25 maart 2015 om 20:21
nl
Omroep Brabant heeft woensdagavond de NL-Award voor vernieuwende journalistiek in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van Stichting ROOS, een samenwerkingsverband van de Nederlandse regionale omroepen.
Geschreven door

Omroep Brabant ontving de prijs voor Drugs in Brabant. Bij dat project staat de wereld achter de productie van synthetische drugs centraal. Daarin speelt Brabant een prominente rol. [Tweet:body:https://twitter.com/henklemckert/status/580793229123194880]Vijf keer genomineerdDe omroep werd vijf keer genomineerd voor de NL-Awards, de prijzen voor de beste programma's of producties van de regionale omroepen. Dat gebeurde in de categorieën Nieuwsverslaggeving, Varia, Achtergrond en dus Vernieuwend.
Uiteindelijk wonnen andere omroepen vier van de vijf prijzen waarvoor Omroep Brabant was genomineerd. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de Twitterpagina van de NL-Awards.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Eb0iTyFDHQU]
Gouden NL-AwardDe belangrijkste prijs, de Gouden NL-Award, ging naar RTV Utrecht vanwege een reportage over het gezinsdrama rond de broertjes Ruben en Julian. De jury roemt de respectvolle wijze waarop de makers met de betrokken personen zijn omgegaan. Aan de Gouden NL-Award is een geldprijs van 2500 euro verbonden.
Meer weten over de productie van synthetische drugs in Brabant, het geld dat daarmee is gemoeid, het afval dat de productie oplevert en meer? Bekijk dan Drugs in Brabant.
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/580793270588039169][Tweet:body:https://twitter.com/rvangijzel/status/581015345063837697]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.