Politie voert donderdag actie op Brabantse treinstations om 'armetierige cao-voorstellen'

25 maart 2015 om 21:48
nl
Agenten vragen donderdag op de stations in Den Bosch, Eindhoven, Breda en Roosendaal aandacht voor de 'onderwaardering' van hun werk. Zij doen dit uit protest tegen de 'armetierige voorstellen' van de minister van Veiligheid en Justitie voor een nieuwe cao.
Geschreven door

Dat melden Politievakbond ACP en de Nederlandse Politiebond woensdag. Die schrijven dat de politiemensen tijdens de ochtend- en avondspits op de stations zullen flyeren. De actievoerders dragen zichtbare actiehesjes.
Volgens de bonden is afgesproken dat de agenten niet op de perrons komen. Daarnaast zullen per station twee extra agenten in uniform rondlopen om alles in veilige banen te leiden.  
Cao-voorstellen 'schraperig'De politie en de minister van Veiligheid en Justitie, na het aftreden van Ivo Opstelten nu de kersverse VVD'er Ard van der Steur, liggen al tijden met elkaar in de clinch over een nieuwe cao. Volgens politiemedewerkers zijn de voorstellen van de minister 'schraperig'.
Met de acties, die behalve in Den Bosch, Breda, Roosendaal en Eindhoven ook op andere stations buiten Brabant zijn, hoopt de politie op een beter cao-voorstel. Eerder voerden de bonden actie met een langzaamaanactie, het uitdelen van minder boetes en minder controles op snelheidsovertredingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.