Zes koninklijke onderscheidingen bij afscheid leden Provinciale Staten

25 maart 2015 om 21:37
nl
De Provinciale Staten hebben woensdag afscheid genomen van 32 Statenleden. Tijdens de laatste vergadering van het huidige bestuur werden zij allemaal toegesproken door commissaris van de Koning Wim van de Donk. Zes leden werden koninklijk onderscheiden.
Geschreven door

Er was speciale aandacht voor Ronald Dol. Het Statenlid van de PVV overleed op 2 maart dit jaar aan de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker.
Koninklijke glansDaniëlle Aarts-van der Loo (CDA), Mieke Geeraedts (VVD), Marijn ten Harmsen van der Beek (VVD), Margrietha Prins-Afman (VVD), Bart Verhees (VVD) en Noud van Vught (CDA) werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van de Donk dankte hen voor hun inzet in de Brabantse politiek door de jaren heen. “Deze onderscheiding geeft een koninklijke glans aan uw werkzaamheden van de afgelopen jaren.”
Vicevoorzitter Mieke GeeraedtsMieke Geeraedts was een van de Statenleden die werd onderscheiden. Sinds 2003 was zij lid van Provinciale Staten namens de VVD, waarvan de laatste twee bestuursperiodes als fractievoorzitter.
Als voorzitter van de grootste Statenfractie, was ze de afgelopen periode eerste vicevoorzitter van de Staten en nam in die rol regelmatig de honneurs waar voor de commissaris van de Koning.
Herman MondriaanEen van de andere afscheid nemende Statenleden was Herman Mondriaan van 50plus. Ondanks dat zijn partij er een zetel bij kreeg tijdens de verkiezingen op 18 maart besloot Mondriaan er mee te stoppen. “Mijn gestel kan het niet aan om een nieuwe periode te beginnen", zei hij tegen Omroep Brabant.
In 2012 volgde hij Henk Krol op en met maar één zetel had hij niet veel in te brengen. “Maar door je positief op te stellen, krijg je soms toch wat voor elkaar. Zo heb ik subsidie voor de voedselbank weten af te dwingen", aldus Mondriaan.
De Statenleden die op 18 maart gekozen zijn, worden donderdag door de commissaris van de Koning geïnstalleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.