Video

Op bezoek bij de slechtste amateurclub van Brabant: 'We slikken meer paracetamol dan dat we scoren'

27 maart 2015 om 16:36
nl
Van alle eerste elftallen hebben ze het minste aantal punten. SVS uit Stevensbeek bungelt stijf onderaan in de zesde klasse. Omroep Brabant zocht uit waar het mis gaat dit jaar. "Ik was pas om tien uur 's ochtends thuis, ik heb niet geslapen."
Geschreven door

Fred Seeger kijkt gespannen als hij zijn auto parkeert in Haren. Hij heeft er net een rit van drie kwartier op zitten, vanuit Stevensbeek naar SBV uit Haren. Toen we hem belden of we eens mee mochten, bromde hij slechts. "We hebben gewoon geluk nodig."
KantelenEn dus staat Seeger in de kleedkamer te klooien met magneetjes. Hij plakt het systeem van SVS op het bord en doceert zijn spelers over druk zetten, kantelen en niet te diep lopen.
Seeger moet haast wel een ras-optimist zijn. SVS won dit seizoen slechts één keer, staat doelloos onderaan in de laagste klasse voor standaardteams, en is het allerslechtste eerste elftal van de hele provincie. "We hebben een hele jonge ploeg, maar we voetballen vrij aardig", zegt Seeger voor de wedstrijd. "Nu nog punten."
Niet geslapenIets verderop gaapt aanvoerder Ryan. "Ik heb niet geslapen vannacht", verklapt hij. "Ik was om tien uur 's ochtends thuis en ben toen meteen naar de club gereden." Teamgenoot Geert: "Wij slikken meer paracetamol dan we scoren."
Als we trainer Seeger confronteren met het losbandige gedrag van zijn captain haalt de coach zijn schouders op. "Dit hoor ik voor het eerst. maar ja, hij presteert wel. Dus wat is dan het probleem?"
AsielzoekersGelukkig kon SVS in de winterstop de transfermarkt op. De drie beste spelers van het nabijgelegen asielzoekerscentrum kregen een contract voorgeschoteld. En dat blijken versterkingen. "Ze zijn goed, ze liggen goed in het elftal, het enige probleem is soms dat we Engels moeten praten", zegt Seeger.
Tegen SBV blijkt dat. En hoe. SVS uit Stevensbeek wint gewoon, met 1-2. Daarmee verdubbelen ze het puntentotaal en rekenen ze af met de titel 'slechtste van Brabant'. Fred Seeger blijft maar lachen na afloop. "Hé Omroep Brabant", roept hij over het sportpark. "Kom je volgende week weer?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.