Video

Terminaal zieke Kees van Dongen in tranen na winnen Lekkerste Brabantse Worstenbroodje: ‘Bijzonder'

25 maart 2015 om 23:21
nl
Kees van Dongen uit Herpen is ziek, heel erg ziek. Toch wilde hij woensdagavond per se aanwezig zijn bij de finales van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij deed mee in de thuisbakkerscategorie - en won!
Geschreven door

Vijf keer deed 73-jarige Kees mee aan de verkiezingen van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodjes. Vorig jaar eindigde hij nog als tweede, maar nu was het voor hem eindelijk 'raak'.
Terminaal ziekKees kon zijn tranen niet in bedwang houden toen hij de beker overhandigd kreeg. Hij besefte dat dit misschien zijn laatste verkiezingen ooit waren. Vorig jaar november werd bij hem namelijk kanker geconstateerd. Terminaal, zo bleek later. "Dit is heel bijzonder", vertelde hij met een brok in zijn keel.
Het bakken van worstenbroodjes is zijn passie. Afgelopen maanden haalde hij daar veel voldoening uit. "Het is ook een uitdaging voor mij, om door te gaan. Een beetje positief blijven."
Met liefde gemaaktZijn vrouw Corry weet als geen ander wat deze prijs voor Kees betekent. "Hij wou nog één keer proberen te winnen, want dat was hem nog niet gelukt. Misschien komt-ie de volgende keer helemaal niet meer. Daarom is deze prijs heel speciaal."
In het bijzijn van zijn familie mocht Kees woensdagavond bij het Summa College in Eindhoven de prijs in ontvangst nemen. Wat zijn geheime recept is? "De liefde die je erin doet", zei hij met een grote glimlach. "En goede grondstoffen gebruiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.