Zoektocht naar Ken Boogers in Nieuw-Zeeland zonder resultaat: 'Overlevingskansen worden kleiner'

26 maart 2015 om 08:17 • Aangepast 21 november 2020 om 19:19
nl
Opnieuw heeft de politie in Nieuw-Zeeland gezocht naar de vermiste Veldhovense toerist Ken Boogers (26). En opnieuw heeft die zoektocht donderdag geen resultaat opgeleverd. Volgens een woordvoerder van de politie wordt het steeds minder aannemelijk om hem levend te vinden. "Als Ken vijf nachten achter elkaar buiten ligt, zijn de overlevingskansen klein."
Profielfoto van
Geschreven door

Zaterdag maakte Ken een wandeling op het strand van Wharariki Beach, in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Een dag later werd alarm geslagen door vrienden, toen Ken niet kwam opdagen bij een afspraak.
Kens ouders zijn naar Nieuw-Zeeland afgereisd om mee te helpen zoeken. Zij zijn daar donderdagochtend vroeg (Nederlandse tijd) aangekomen.
Zoektocht op zeeEen marineschip heeft donderdag gezocht naar een lichaam op zee. Daarnaast hebben vier teams op de grond nog gezocht naar Ken, maar alle inzet heeft niets opgeleverd.
Bij de politie zijn ook geen nieuwe meldingen meer binnengekomen van mensen die Ken nog hebben gezien in de afgelopen dagen.

De politie zegt nu te vrezen voor het leven van de toerist, die sinds twee maanden in Nieuw-Zeeland verblijft. Het scenario dat Ken zelf is vertrokken naar een ander gebied, sluit de politie zo goed als uit.
Onzeker of onderzoek doorgaatDe afgelopen dagen is met speurhonden, helikopters en teams op zee en op de grond naar Ken gezocht. "Wij gaan nu bekijken of er nog opties over zijn. Aan de hand van die conclusies besluiten wij of we vrijdag nog verder gaan zoeken", aldus een woordvoerder.
Bij het vallen van de avond is de zoektocht donderdagavond (plaatselijke tijd) gestaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.