Miljoenen euro's verdiend met fraude met spijsolie, boekhouder en scheepvaartondernemer aangehouden

26 maart 2015 om 12:40
nl
Twee mannen zijn woensdag in Eindhoven aangehouden in verband met stelselmatige fraude met spijsolie. Daarmee zouden miljoenen zijn verdiend.
Geschreven door

De deze week aangehouden mannen zijn een boekhouder van een administratiekantoor uit Alblasserdam en de eigenaar van een scheepvaartonderneming uit Rotterdam.
Spijsolie als pure olieDe fraude met de spijsolie zou door een criminele organisatie van zo'n twintig man zijn gepleegd. Daar waren ook bedrijven bij betrokken.
De bende zou de spijsolie niet als pure olie, maar als oliehoudende afvalstof in de boeken hebben genoteerd. Pure olie is meer waard dan oliehoudende afvalstof. Daarom werd er veel minder belasting over betaald, terwijl de winst bij verkoop hoger lag.
Huis en kantoor doorzochtDe politie heeft bij de boekhouder zowel zijn huis als zijn kantoor doorzocht. De administratie is in beslag genomen. Dat gebeurde ook met kostbare goederen, zoals auto's.
Justitie kondigt aan dat er de komende weken in dit onderzoek nog meer aanhoudingen volgen.
Oldtimers in beslag genomenEerder werden in dit onderzoek ook al aanhoudingen in Moerdijk en Werkendam. De aanhoudingen zijn van september 2013, toen er ook doorzoekingen waren in Zeeland, Zuid-Holland en Limburg.
In totaal werd er toen in een week tijd voor tonnen beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed en ongeveer twintig auto's, waaronder veel oldtimers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.