Video

55 Statenleden geïnstalleerd: meer dan de helft is nieuw

26 maart 2015 om 13:04
nl
In het provinciehuis in Den Bosch zijn donderdagochtend de 55 Statenleden geïnstalleerd die vorige week woensdag zijn gekozen. Onder die 55 Statenleden zijn 32 nieuwelingen. Ze kregen allemaal een bloemetje.
Geschreven door

De 55 zetels zijn verdeeld over elf partijen. Er zijn twee nieuwelingen, Lokaal Brabant dat één zetel veroverde en de ChristenUnie/SGP, die na een afwezigheid van vier jaar met één zetel terugkeert in Provinciale Staten.
'Te veel nieuwkomers'Nestor in Provinciale Staten is Nico Heijmans, die al twintig jaar in de provinciale politiek zit. Hij vindt dat er te veel nieuwkomers zijn.
"Het duurt misschien wel vier jaar voor je ingewerkt bent en op deze manier blijft er van een collectief geheugen niet veel over."
Meer mensen naar de stembusCommissaris van de Koning Wim van de Donk deed een oproep aan de nieuwe Statenleden om na te denken over manieren om over vier jaar meer mensen naar de stembus te krijgen.
Vorige week woensdag ging maar 43 procent van de mensen stemmen. "Daar kunnen we niet trots op zijn," aldus Wim van de Donk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.