Marathon Eindhoven krijgt nieuwe route en dit is 'm

26 maart 2015 om 14:56
nl
De DLL Marathon van Eindhoven krijgt een nieuwe route. Het parcours van de hele marathon zal voortaan uit nog maar één ronde bestaan. De route loopt straks door de hele stad. Nieuw in het parcours zijn onder meer de High Tech Campus en de Genneper Parken. Het parcours van de halve marathon blijft nagenoeg hetzelfde.
Geschreven door

De afgelopen jaren bestond het parcours uit twee ronden door de noordelijke helft van de stad.
"Uit onderzoek bleek dat ruim zeventig procent van onze oud-deelnemers de voorkeur geeft aan één ronde van 42 kilometer en 195 meter, terwijl wij altijd twee nagenoeg gelijke rondes van 21,1 kilometer hebben aangeboden", verklaart directeur Edgar de Veer van de Marathon Eindhoven de stap naar één ronde.
'Aantrekkingskracht' "Met de introductie van het één-ronde-parcours verwachten wij de aantrekkingskracht van de marathon voor zowel deelnemers als publiek aanzienlijk te vergroten."
Vorig jaar deden er bijna 1500 mensen mee aan de hele marathon. Door de aanpassing van het parcours hoopt de organisatie op minimaal 2000 inschrijvers.
Start verplaatstDe start van de hele marathon wordt verplaatst naar de Mathildelaan, pal voor het politiebureau. De finish blijft op de Vestdijk ter hoogte van het Pullman Hotel. Daar finisht ook de halve marathon.
De wijziging van het parcours betekent wel meer werk voor de organisatie, omdat meer mensen in Eindhoven te maken krijgen met afgesloten wegen. De Veer: "We zijn ervan overtuigd dat we de marathon met zo min mogelijk overlast voor het verkeer en direct omwonenden kunnen organiseren."
De marathon van Eindhoven wordt dit jaar georganiseerd op zondag 11 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.