Video

Roosendaal krijgt sportcentrum, straks geen 'vergeten hoekje' meer

26 maart 2015 om 18:58
nl
In Roosendaal wordt volgende week begonnen aan de bouw van een nieuw topsportcentrum, een soort van Klein Papendal. Op sportpark Vierhoeven, het voormalige trainingscomplex van de ter ziele gegane profclub RBC Roosendaal, verschijnen onder andere een turnhal en een atletiekbaan.
Geschreven door

De bedoeling is dat er een multifunctioneel complex verschijnt waar meerdere sporten onder één dak kunnen worden beoefend. "Zuidwest-Nederland is helaas een vergeten hoekje. Dat willen we veranderen", zegt initiatiefnemer Koen Konings van Aleco Sport Visions. Met steun van de gemeente zorgt het bedrijf voor een kopie van Papendal voor de sportende jeugd uit de westelijke hoek van de provincie.
Goede bodem"De bodem is goed. Er is heel veel talent. Maar vaak zie je dat het talent al op jonge leeftijd weg moet uit de regio om te gaan trainen in Rotterdam, Den Bosch, of nog verder weg. Wij willen die drempel weghalen. Eerst hier trainen, talenten goed begeleiden en dan op latere leeftijd de stap maken naar de grotere steden. Daardoor breken er hopelijk meer kinderen door richting de absolute top."  
Mede-initiatiefnemer André de Klerk noemt vooral 'het ontmoeten van gelijkgestemden' een belangrijke functie van het nieuwe topsportcentrum. Als technisch directeur van de Nederlandse Boksbond ervaart hij dit regelmatig op het echte Papendal. Mensen ontmoeten met dezelfde ambitie en positiviteit werkt volgens hem absoluut stimulerend.
Eerste paal de grond inDe eerste paal van het topsportcentrum wordt donderdag in de grond geslagen, de bouw gaat ongeveer een jaar duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.