Omgekomen Apache-vliegers René Zeetsen en Ernst Mollinger gecremeerd

26 maart 2015 om 19:29
nl
De omgekomen Apache-vliegers kapitein René Zeetsen (30) en eerste luitenant Ernst Mollinger (26) zijn donderdag in besloten kring gecremeerd. Zij kwamen vorige week om het leven in Mali, hoogstwaarschijnlijk door een ongeluk.
Geschreven door

Voor de militairen waren er woensdag en donderdag herdenkingsdiensten. Beide keren vond er een zogenoemde Missing Man Formation plaats, waarbij een vliegtuig zich uit een formatie van vier toestellen losmaakt. Het gat dat zo ontstaat, staat symbool voor de omgekomen militair.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=MLV-DYsaSks]
301 Squadron in Gilze-RijenDe vliegers maakten deel uit van het 301 Squadron in Gilze-Rijen. Het condoleanceregister - dat inmiddels is gesloten - op de website van het ministerie van Defensie is meer dan 11.000 keer getekend. Duizenden reageerden met afschuw op de dood van de twee piloten.
Hoogstwaarschijnlijk kwamen de Apache-vliegers om het leven door een ongeluk bij Gao in Mali, vlakbij de plek waar de Nederlandse militairen zijn gestationeerd. Defensie onderzoekt de oorzaak nog. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=J1NX5FJ6P-4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.