Sportverenigingen Valkenswaard luiden noodklok, nieuwe alcoholregeling wordt groot probleem - Omroep Brabant

Sportverenigingen Valkenswaard luiden noodklok, nieuwe alcoholregeling wordt groot probleem

26 maart 2015 om 23:14
Verschillende sportverenigingen in Valkenswaard maken zich grote zorgen over de nieuwe taptijden. Donderdagavond is de nieuwe alcoholregeling aangenomen in de gemeenteraad van Valkenswaard. Na middernacht mogen de verenigingen nu geen alcohol meer schenken.
Geschreven door

Peter de Wit van de tafeltennisvereniging in Valkenswaard vindt het maar vreemd. Hij is het totaal niet eens met de regeling die de gemeente wil invoeren. "Voor ons wordt deze regeling een groot financieel probleem", zo vertelt Peter.
De derde helftWij spelen tien thuiswedstrijden in een jaar altijd op vrijdagavond. Onze wedstrijden starten dan om acht uur en eindigen altijd zo rond halftwaalf. Na het douchen beginnen wij eigenlijk altijd nog aan de derde helft en worden de mooiste balletjes onder het genot van een pot bier nog eens rustig besproken. In de toekomst kan dit dus niet meer. Want na twaalf uur mogen wij geen alcohol meer schenken."
De Wit geeft aan dat hij de gedachte achter de regel niet slecht vindt. "De gemeente wil ervoor zorgen dat het drankgebruik onder jongeren afneemt en dat wij geen oneerlijke concurrentie voeren met de horecagelegenheden in Valkenswaard. Maar als ik voor ons als tafeltennisvereniging spreek zijn deze argumenten helemaal niet voor ons van toepassing", zo legt Peter uit.
Forse gevolgenHelaas hebben wij veel te weinig jeugd binnen onze club en de jeugd die we hebben speelt geen competitie op vrijdagavond. En het argument dat wij als kleine vereniging een bedreiging zouden zijn voor een café? Wij drinken een paar biertjes na een potje tafeltennis. Dat is toch geen bedreiging."
Nu de regeling is aangenomen, verwacht De Wit forse gevolgen voor de tafeltennisclub. "Financieel gaat dit zwaar voor ons worden. De baromzet is naast de contributie de grootste inkomstenbron. Als deze wegvalt moeten wij drastische maatregelen gaan nemen die niet goed zijn voor de club en dat zou de gemeente toch echt niet moeten willen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...