Politiesirenes loeien langer uit protest tegen 'schraperige' cao-voorstellen

27 maart 2015 om 12:36
nl
Politiemensen blijven gestaag actievoeren tegen de 'armetierige voorstellen' van de minister van Veiligheid en Justitie voor een nieuwe cao. Ze lieten vrijdag twee minuten lang uit protest de sirenes van hun voertuigen loeien.
Geschreven door

Het alarm klonk nu van 11.58 uur tot 12.00 uur, een minuut langer dan vorige week vrijdag. De politiebonden laten weten dat plannen voor hardere acties 'volop in ontwikkeling' zijn.
De politietop had vorige week nog gewaarschuwd tegen het sireneprotest. Dat is volgens de leiding onverantwoord.
Elke vrijdag herhalingDe vakbonden zijn boos over de cao-voorstellen. Die vinden ze 'schraperig'. "Zolang de cao-onderhandelingen in het slop zitten, zal dit protest elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer."
Het politiepersoneel ging op 9 maart al over tot actie om een betere cao af te dwingen. Agenten schrijven sindsdien alleen nog bekeuringen uit bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing. Bij een snelheidscontrole vrijdagochtend in Breda deelden de agenten geen bekeuringen uit voor 1739 euro aan overtredingen.
Protest op stationsAgenten vroegen donderdag nog aandacht voor de 'onderwaardering' van hun werk op de stations in Den Bosch, Eindhoven, Breda en Roosendaal. Ze deelden onder andere flyers uit op de perrons.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.