Ex-penningmeester café De Sport kickt eerst af en betaalt daarna gestolen 35.000 euro terug

27 maart 2015 om 11:10
nl
De ex-penningmeester van de spaarkas in café De Sport in Stiphout gaat de gestolen 35.000 euro terugbetalen met vijfhonderd euro per maand. Dit zal verlopen via een deurwaarder. De ex-penningmeester start, volgens eigenaresse Ingrid Verbakel, deze zomer met terugbetalen. "Hij moet eerst afkicken", vertelt ze.
Geschreven door

Het afkicken van zijn drugsprobleem duurt in totaal twee maanden en daarvan is de ex-penningmeester nu, volgens Verbakel, twee weken bezig. Ondanks het geschade vertrouwen van de eigenaresse denkt ze dat het goed gaat komen. "Als hij nog normaal over straat wilt, zal hij toch moeten", vertelt ze. "Hij heeft ook een vrouw en kinderen en het is hier toch een dorp."
Deurwaarder ingeschakeldVia een deurwaarder is de terugbetaling geregeld. Daar staat zwart op wit dat de ex-penningmeester iedere maand vijfhonderd euro afdraagt aan de deurwaarder.
Die zorgt er samen met Verbakel en mede-eigenaar van het café Erik Kretschmer voor dat de gedupeerden in delen betaald gaan worden. Ondanks dat Verbakel de enige is die denkt dat het goed komt, blijft ze vastberaden dat het geld terugkomt bij haar gasten.
Nieuwe spaarkasDe spaarkas is al jaren een begrip in het café en het ging altijd goed. Tot afgelopen jaar. Vlak voor carnaval zou het geld uitbetaald worden en bleek dat de penningmeester het geld zelf gebruikt had.
Ondanks het voorval is er wel een nieuwe spaarkas opgestart. Maar deze keer is het, volgens Verbakel, veel beter geregeld. Er is een comité gevormd met meerdere personen en alles staat nu geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
Daarnaast is Verbakel nu meer betrokken bij de spaarkas en wil ze meer op de hoogte gehouden geworden over de stand van zaken. "Ik heb er wel van geleerd", aldus de eigenaresse van café De Sport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.