Grote stroomstoring Noord-Holland: Eindhoven Airport was back-up, maar niet nodig

27 maart 2015 om 12:04 • Aangepast 21 november 2020 om 19:17
nl
Vrijdagochtend rond kwart voor tien is een grote stroomstoring ontstaan in Noord-Holland. Daardoor is het treinverkeer naar de Randstad ontregeld. Datzelfde geldt ook voor het vliegverkeer dat vertrekt van en landt op Schiphol. Inmiddels lijkt de stroomstoring steeds meer opgelost te worden. Volgens woordvoerders van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Eindhoven Airport heeft de stroomstoring vooralsnog weinig gevolgen voor onze provincie.
Profielfoto van
Geschreven door

De NS heeft laten weten dat door de stroomstoring de internationale trein uit de dienstregeling is gehaald. Schiphol draaide enige tijd op noodstroom, die de luchthaven in ieder geval twaalf uur van stroom kan voorzien.
Uitwijkende vluchtenNa ruim een uur draaide Schiphol weer op het normale stroomnet. Vooral voor aankomende vluchten zou de stroomstoring gevolgen kunnen hebben. Volgens Schiphol moesten vluchten uitwijken naar andere luchthavens. Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport is er echter geen sprake geweest van uitwijkende vluchten naar de regionale luchthaven.
Reizen naar Randstad uitstellenDe NS raadt reizigers aan niet-noodzakelijke reizen naar de Randstad zoveel mogelijk uit te stellen. Vanzelfsprekend zal de stroomstoring gevolgen hebben voor de dienstregeling. Dat betekent dat er treinen uit zullen vallen en ook dat er op trajecten vertragingen zullen ontstaan.
Vanuit Den Bosch niet verder dan UtrechtVanuit Den Bosch is het niet mogelijk om verder te reizen dan Utrecht Centraal. Treinritten verder dan Utrecht zullen daar omkeren. De NS laat weten dat het treinverkeer de rest van de dag hinder zal ondervinden van de grote stroomstoring.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.