Video

Het Laar in Tilburg over bewoner die vijf dagen dood in huis lag: 'Dit is verschrikkelijk'

27 maart 2015 om 18:01
nl
Woonzorgcomplex Het Laar in Tilburg vindt het 'verschrikkelijk en betreurt het ten zeerste’ dat een 85-jarige man die in zijn appartement is overleden, pas na vijf dagen is gevonden. Dat schrijft de zorginstelling in een verklaring op de website.
Geschreven door

De man woonde in een huurappartement en was volgens de verklaring een vitale man die verder geen zorg nodig had. Volgens Het Laar reed de man nog auto en trok hij er regelmatig op uit. Bij deze bewoners wordt de privacy gerespecteerd en is er geen controle en bemoeienis. De bewoners zijn ook vrij om te gaan waar zij willen, zonder dit te melden.
AlarmAlle appartementen hebben een persoonsalarmering. Dat heeft de man niet gebruikt of kunnen gebruiken. Het is volgens de instelling de reden dat het overlijden van de man pas na vijf dagen is ontdekt.
De man lunchte regelmatig in het restaurant van het woonzorgcomplex. Een medebewoner miste hem en heeft dat gemeld. Het Laar onderzoekt bij wie dat is gemeld en of men eerder in actie had kunnen komen.
De uitkomst van het onderzoek wordt besproken met de familie. Het Laar bekijkt ook of het voorval aanleiding is voor aanvullende maatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.