Drie jaar cel en tbs voor poging moord op vrouw Veldhoven: 'Langdurige behandeling nodig'

27 maart 2015 om 14:34
nl
Een man uit Veldhoven is vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij stak in september 2014 zijn ex-vrouw neer in de Nijlandlaan in Veldhoven.
Geschreven door

Tegen de man was vijf jaar cel en tbs geëist. De vrouw moest na de steekpartij geopereerd worden, maar ze was niet in levensgevaar.
De man had zijn ex neergestoken omdat hij het niet kon verkroppen dat ze een nieuwe relatie had. Volgens de rechter ging de man met voorbedachten rade te werk. Daarom is hij veroordeeld voor poging tot moord.
Grote angstDe vrouw zou volgens buurtbewoners in grote angst hebben geleefd. Ze leidde een teruggetrokken bestaan en had bijna geen sociale contacten. Ze zou de woonstichting voor de steekpartij nog hebben gevraagd om nieuwe sloten op haar huis, maar de kosten waren te hoog voor haar.
Volgens de rechter heeft de man een persoonlijkheidsstoornis en moet hij - voor de veiligheid van anderen - behandeld worden. De rechter gaat er vanuit dat een langdurige behandeling nodig is. Daarom is een kortere celstraf opgelegd dan de officier van justitie eiste.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.