Video

PSV en Valencia akkoord over overgang Andrés Guardado naar Eindhoven

27 maart 2015 om 16:38
nl
PSV en Valencia CF hebben een akkoord bereikt over een definitieve overgang van Andrés Guardado naar Eindhoven. Dat meldt technisch manager Marcel Brands op de website van PSV. Volgens het ED zou PSV drie miljoen aan de Spanjaarden betalen.
Geschreven door

Voor Guardado ligt een contract tot en met 2018 klaar bij PSV. "We zijn blij dat hij na de huurperiode dit seizoen straks definitief PSV'er is", aldus Marcel Brands in een eerste reactie. "Andrés is een visitekaartje voor PSV en voor de hele eredivisie. We hopen de komende jaren van hem te mogen genieten als speler van PSV."
HuurbasisGuardado kwam afgelopen zomer op huurbasis naar Eindhoven. Hij is uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het team.
De Mexicaan voetbalde eerder voor het Mexicaanse Atlas Guadalajara, Deportivo La Coruña en Valencia CF in Spanje en het Duitse Bayer Leverkusen. Hij speelde 108 interlands voor de nationale ploeg van Mexico, waarvan hij tevens aanvoerder is.
SupportersDe supporters van PSV voerden eerder deze maand tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1) actie om Guardado over te halen om bij PSV te blijven. Over de hele breedte van een tribune hing onder meer een spandoek met de tekst: 'Andrés Guardado, onze gouden Mexicaanse adelaar, moet bij PSV blijven. Ons huis is jouw huis''. Zichtbaar geëmotioneerd bedankte hij destijds het publiek door de hand op zijn hart te leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.