Verdachte van kasteelmoord, Franciscus L. uit Tilburg, overgeleverd aan België

27 maart 2015 om 18:26
nl
Franciscus L., de Tilburger die verdacht wordt van betrokkenheid bij de zogeheten kasteelmoord, wordt overgeleverd aan de Belgische justitie. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de rechtbank moet L. eerst nog een straf in Nederland uitzitten. Dit vanwege vier onbetaalde verkeersboetes. Vermoedelijk wordt hij begin mei overgeleverd aan België. De rechtszaak over de kasteelmoord wordt inhoudelijk in België afgehandeld.
Neef van Ronnie van BommelL. is de tweede man van wie het DNA overeenkomt met het genetisch materiaal dat is gevonden tijdens het onderzoek naar de moord op kasteelheer Stijn Saelens uit het Belgische Wingene. L. is de neef van de inmiddels overleden Eindhovenaar Ronnie van Bommel, die wordt gezien als de dader van de kasteelmoord.
Franciscus L. is een huisschilder met twee jonge kinderen. Hij werd onlangs opgepakt in Eindhoven en zit vast in Amsterdam.
Bloedspoor en kogelhulsOp 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lichaam gevonden in een nabijgelegen bos.
Saelens' schoonvader en zwager (dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter) worden gezien als opdrachtgevers. Zij leefden in onmin met Saelens. Gyselbrecht heeft verklaard Saelens alleen 'een lesje' te hebben willen leren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.