Triathlon om overleden docent Altena College Sleeuwijk te herdenken: stoempen tegen de wind in

30 maart 2015 om 08:06
nl
Zwemmen, fietsen en hardlopen. En niet zomaar een stukje. Om een overleden docent te herdenken, doen 99 leerlingen en docenten van het Altena College in Sleeuwijk een estafettetriathlon: De Frans van der Schoot-memorial. Maandagochtend rond halfnegen staat de 13-jarige Ruben klaar voor de start van zijn bijdrage: tien kilometer fietsen. Tegen de wind in. Stoempen dus.
Geschreven door

Toch heeft Ruben er vertrouwen in. Dertig kilometer per uur moet hij kunnen halen, zo denkt hij vlak voor hij op de fiets stapt.
Docent en decaan Frans van der Schoot van het Altena College overleed vorig jaar aan melanoomkanker. Om hierbij stil te staan is maandag de eerste Frans van der Schoot Memorial. De leerlingen en docenten doen in estafettevorm een complete Ironman. En hoewel Ruben geen les van hem heeft gehad, doet hij maandag toch mee. "Het was een goede leraar die altijd voor iedereen klaarstond. Nu kunnen we iets voor hem terugdoen", vertelt hij.  
IronmanDe Ironman is de zwaarste vorm van triathlon: 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en dan ook nog eens een marathon lopen. 99 leerlingen en docenten gaan deze uitdaging aan. De last wordt verdeeld, het is een estafette.
Ze beginnen met zwemmen in het zwembad van Andel. Elke zwemmer legt honderd meter af. Dan vertrekt er een docent op de fiets naar Sleeuwijk. Een groep fietsers zorgt ervoor datde 180,2 kilometer afgelegd worden. Daarna rennen de hardlopers elk een kilometer om de school, tot er een marathon is afgelegd.
InzamelenDe leerlingen en docenten zamelen met hun estafettetriathlon geld in voor onderzoek naar melanoomkanker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.