Man (25) uit Sprang-Capelle een van 'Feyenoord-relschoppers' in Rome

27 maart 2015 om 19:32 • Aangepast 21 november 2020 om 19:17
nl
Een 25-jarige man uit Sprang-Capelle heeft zich bij de politie gemeld als verdachte van de rellen door Feyenoord-fans in Rome.
Profielfoto van
Geschreven door

In totaal negen personen zijn nu naar de politie gestapt nadat ze herkenbaar in beeld waren gekomen op RTV Rijnmond. In de uitzending waren twaalf verdachten te zien.

Wachten op privacy instellingen...

VoetbalwedstrijdDe relschoppers veroorzaakten op 18 en 19 februari veel schade in de Italiaanse hoofdstad rond de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord. Onder meer de oude Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden. De rellen leidden tot hevige verontwaardiging in binnen- en buitenland.
De andere verdachten die zich vrijdag meldden zijn een 23-jarige Ridderkerker, een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, een 30-jarige man uit Hoek van Holland, een 21-jarige Barendrechter, een 23-jarige Schiedammer, 26-jarige Leidenaar, een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland en een 30-jarige man uit Barneveld.
Foto'sEen week geleden had de politie voor het eerst foto's van relschoppers laten zien, zowel op televisie als op de politiewebsite. Inmiddels zijn meer dan twintig verdachten op basis van beelden geïdentificeerd. Agenten herkenden acht van hen, zestien anderen zijn geïdentificeerd na openbaarmaking.
Op het intranet van de politie zijn de afbeeldingen van een nieuwe groep verdachten gepubliceerd. Als intern recherchewerk geen resultaat oplevert, worden ook deze personen aan het publiek getoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.