Zoekactie naar vermiste Ken Boogers in Nieuw-Zeeland gestaakt: 'We denken dat hij niet meer leeft'

27 maart 2015 om 22:34
nl
De politie in Nieuw-Zeeland heeft de uitgebreide zoekactie naar de Veldhovense toerist Ken Boogers (26) vrijdag gestaakt. Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagavond aan Omroep Brabant. Zoekteams zullen pas weer op pad gaan als er nieuwe informatie over hem komt.
Geschreven door

Volgens de leider van de zoekactie is er een week lang uitgebreid gezocht met helikopters, honden en door mensen van de marine. Vijf teams kamden het kustgebied rond Wharariki Beach uit. Dit leverde geen resultaat op. "We hebben alles gedaan wat we konden. We zien het somber in", aldus de woordvoerder.
De Veldhovense toerist raakte zaterdagmiddag vermist nadat hij blootsvoets op pad was gegaan om een wandelingetje te maken. De kans dat hij levend wordt gevonden, acht de politie zeer klein. “Hij heeft nu acht nachten in de kou moeten doorbrengen. We maken ons ernstig zorgen of Ken nog wel levend wordt gevonden. We vrezen van niet”, erkent de woordvoerder.[YouTube:body:https://youtu.be/Uv7iuQPHyYc]
Zoekactie oudersDe ouders van Ken hebben in Nieuw-Zeeland eigenhandig een uitgebreide zoekactie op touw gezet. Zij hebben gezegd dat ze het land niet verlaten voordat ze hun zoon hebben gevonden. “We geloven nog steeds dat Ken levend wordt gevonden”, vertelden Peter Boogers en Ine van der Linden donderdag. Hoewel de officiële zoekteams niet meer op pad gaan, zullen de ouders en enkele lokale inwoners de zoektocht voortzetten.
In september vertrok Ken naar Australië om te gaan backpacken. Een paar maanden geleden ging hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij afwisselend werkte en genoot van zijn vrije tijd in het land. Zaterdag maakte Ken een wandeling op het strand van Wharariki Beach, in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland.[Tweet:body:https://twitter.com/nzpolice/status/581562239238438913]
Alarm geslagenEen dag later werd alarm geslagen door vrienden, toen Ken niet kwam opdagen bij een afspraak. Toen regende het bijzonder hard. Bij de politie zijn ook geen nieuwe meldingen meer binnengekomen van mensen die Ken nog hebben gezien in de afgelopen dagen. Ken droeg voor zijn vermissing een rood shirtje en een korte broek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.