Video

Hockeysters Den Bosch kloppen HDM en zijn klaar voor seizoensontknoping: 'We moeten keihard werken'

28 maart 2015 om 00:13
nl
De hockeysters van Den Bosch hebben HDM vrijdag 27 maart thuis met 3-2 verslagen en kunnen zich met een goed gevoel opmaken voor de Europacup en de play-offs om de landstitel.
Geschreven door

Maar weinig fans trotseerden de kou om de koploper in de Hoofdklasse aan het werk te zien tegen middenmoter HDM. Desondanks begon Den Bosch gemotiveerd. De ploeg van Raoul Ehren zette meteen de toon en was in de eerste tien minuten de beste en meest aanvallende ploeg. Frederique Matla bekroonde dat offensief na krap tien minuten met de 1-0.
HDM tegen de verhouding in gelijkDe eerste kans voor de gasten was er na dik een kwartier spelen, maar de strafcorner van HDM werd goed gekeerd door keepster Josine Koning. Ook de tweede strafcorner van HDM werd gestopt door Koning, maar bij de derde had ze geen antwoord en zette Pien van Nes de 1-1 op het bord.
Daarna was vooral Den Bosch gevaarlijk. Maar eerst miste Margot van Geffen een rebound van een strafcorner van Maartje Paumen en vervolgens schoot Vera Vorstenbosch net voorlangs. Zo gingen beide teams rusten met een gelijke stand.
Aanvoerder Maartje Paumen beslist de wedstrijdNa rust kreeg Den Bosch een serie strafcorners. De vierde ging raak, uiteraard via Maartje Paumen. Zo stond de thuisploeg zeven minuten na de pauze weer op voorsprong. ”Een echte bevrijding, want HDM is een goede ploeg en we scoorden steeds niet", zei Paumen na afloop.
Een kwartiertje voor tijd besliste dezelfde Paumen de wedstrijd vanaf de strafbalstip: 3-1. Daarna bleef het éénrichtingsverkeer, tot drie minuten voor tijd. Bij een spaarzame uitbraak van HDM lag dankzij Mila Muyselaar opeens de 3-2 achter Koning, zodat de slotfase toch nog onnodig spannend werd.
'Klaar voor Europacup'Volgende week strijdt Den Bosch om de Europacup voor clubs. Voor de keepster Josine Koning een bijzonder weekend: “De andere Nederlandse deelnemer is SCHC, mijn vorige club. Dus dat is speciaal. Maar ik heb sowieso heel veel zin in de Europacup, want voor mij is dit nieuw. Ik heb er heel veel zin in.” Ze hoopt niet dat de finale uitdraait op shootouts, zoals vorig jaar. “Maar als het toch gebeurt, dan ben ik er klaar voor.”
Maartje Paumen denkt dat Den Bosch er klaar voor is. “We spelen een goed seizoen, maar we hebben nog niks. Dus we moeten nu keihard werken om de prijzen te winnen. We worden met de week beter, dus nu moeten we onze vorm doortrekken en misschien nog iets beter worden.”
Andere hockeyuitslagenDe hockeysters van MOP hebben vrijdagavond op eigen terrein niet weten te winnen van Kampong. In Vught ging de ploeg met 1-2 onderuit.
Oranje Zwart had vrijdagavond geen kind aan de hockeysters van Wageningen. De Eindhovense club strafte de foutjes bij de thuisploeg af en won met ruime cijfers: 1-6.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.