Sport zaterdag: Lisse verrast Kozakken Boys, Stef Clement beste Nederlander op Corsica

28 maart 2015 om 17:50
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder anderen aandacht voor de voetballers van Kozakken Boys, de rugbyers van RC The Dukes, de wielrenners Stef Clement en Lars Boom, rolstoeltennisser Maikel Scheffers en de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven.
Geschreven door


Koploper Kozakken Boys onderuit De amateurvoetballers van Kozakken Boys hebben de competitiewedstrijd tegen FC Lisse zaterdagmiddag verrassend verloren. De Werkendammers gingen in Zuid-Holland met 2-1 onderuit. Bij rust was de stand al 2-0 voor FC Lisse. Koen Fokkema opende de score in de eerste minuut. Kozakken Boys-verdediger Wesley Pollemans hielp de thuisploeg verder in het zadel door een eigen doelpunt. Leon Bot redde in de tweede helft de eer voor de koploper in de topklasse voor zaterdagamateurs.
[YouTube:body:http://youtu.be/Z5mEhHrHTGE]
Verlies voor Tachos De handballers van Tachos hebben zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen het Limburgse Bevo met 26-32 verloren. Tachos kon tot 22-24 aanhaken, maar daarna liep Bevo weg. Tachos heeft in acht wedstrijden in de kampioensgroep vier punten gepakt. Daarmee staat de ploeg op de zesde plaats. Bevo staat tweede op de ranglijst, met twaalf punten. Het Sittardse Lions leidt met zestien punten.
FCK De Hommel laat punten liggenZaalvoetbalvereniging FCK De Hommel heeft zaterdag de topper tegen TPP Rotterdam met 5-3 verloren. Bij rust was de stand nog 1-1. Na rust liep TPP Rotterdam in korte tijd uit naar 1-4 en was het duel gespeeld. Voor FCK De Hommel scoorden Omar Nejjari tweemaal en Tevfik Ceyar een keer. FCK De Hommel staat tweede in de eredivisie met twee punten achterstand op AORC/Lebo.  
Clement beste Nederlander op CorsicaStef Clement was zaterdagmiddag de beste Nederlander tijdens de tweede etappe van het Critérium International op Corsica. De renner Zevenbergschen Hoek eindigde als achtste. De zege in Porto Vecchio ging naar de Italiaan Fabio Felline. De wielrenner van Trek legde het zeven kilometer lange parcours af in negen minuten en elf seconden. Hij was een seconde sneller dan zijn Luxemburgse ploeggenoot Bob Jungels. Clement moest dertien seconden toegeven op Felline.
Geen Gent-Wevelgem voor BoomLars Boom laat zondag de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem schieten. De Vlijmenaar kwam vrijdag ten val tijdens de wedstrijd E3 Harelbeke. Zijn heup en elleboog zijn gekneusd. Boom kwam woensdag ook al ten val tijdens de wedstrijd Dwars door Vlaanderen.
Jeremiasz klopt ScheffersMaikel Scheffers is uitgeschakeld in de kwartfinale van het Cajun Classic-toernooi in het Amerikaanse Baton Rouge. De rolstoeltennisser uit Dorst moest vrijdag zijn meerdere erkennen in de Fransman Michaël Jeremiasz. Hij verloor in twee sets: 4-6 en 4-6.
Puntje voor ZVV EindhovenDe zaalvoetballers van ZVV Eindhoven hebben vrijdag een puntje gepakt in Lichtenvoorde. LZV Kuypers werd in eigen huis op 3-3 gehouden. ZVV Eindhoven, dat vorig seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, bezet de vierde plaats van onderen in de eredivisie. Door het gelijkspel in Lichtenvoorde mag ZVV Eindhoven ook komend seizoen uitkomen in de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.