Rouwwagens MH17-slachtoffers aangekomen bij kazerne in Hilversum

28 maart 2015 om 19:20
nl
De rouwwagens met aan boord drie kisten met resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 zijn zaterdag kort voor 18.15 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Ook zijn er persoonlijke bezittingen meegekomen.
Geschreven door

De kisten kwamen tegen 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Bij een ceremonie op de basis waren namens het kabinet de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aanwezig. Ook 117 nabestaanden woonden de plechtigheid bij.
RouwstoetNa de ceremonie reden de wagens opnieuw onder politiebegeleiding in een rouwstoet naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum voor identificatie. Dat betekende voor automobilisten die van Eindhoven naar Hilversum reden,  dat ze rekening moesten houden met extra reistijd.    
Langs de route van Eindhoven naar Hilversum was er wel enige belangstelling, maar van massale toeloop of gevaarlijke situaties was geen sprake, meldt Rijkswaterstaat.
RampBij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alles over de ramp met de MH17 op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.