Marina Sanders werkt nog niet volledig na heftige overval op Goldies Deurne: 'Ze zit er enorm mee' - Omroep Brabant

Marina Sanders werkt nog niet volledig na heftige overval op Goldies Deurne: 'Ze zit er enorm mee'

28 maart 2015 om 13:21
nl
Een jaar na de heftige overval op juwelier Goldies in Deurne werkt juweliersvrouw Marina Sanders nog steeds niet volledig. Het lukt simpelweg niet, vertelt haar advocaat. Ze zit nog steeds enorm mee met wat er toen, twaalf maanden geleden, in Goldies gebeurde.
Geschreven door

Twee overvallers drongen de zaak binnen en een worsteling met juwelier Willy Sanders ontstond. Marina wilde haar man helpen en pakte een pistool in het achterste deel van de zaak. Ze schoot meerdere keren, verwondde haar man en doodde de twee overvallers.
'Er zijn wel twee jongens doodgeschoten'Daar is ze nog lang niet van bijgekomen, vertelt advocaat Jan-Hein Kuijpers. “Ze zit er heel erg mee dat twee jonge jongens - het zijn overvallers, maar het zijn wel twee jonge jongens - in haar zaak zijn doodgeschoten, door haar. En dat ze daarnaast bijna ook haar eigen man heeft doogeschoten. Hoe erg wil je het hebben?”
Het OM wil dat Marina Sanders niet vervolgd wordt. Volgens Kuijpers viel er toen een last van haar schouders. “Toen hoefde ze zich alleen nog maar bezig te houden met haar eigen gestel, haar emotie. Ze is al twee keer overvallen, in 2010 ook al. Dat komt ook steeds terug en toen is er ook een post-traumatische stoornis vastgesteld.”
'Ze proberen weer op te krabbelen'De juweliersvrouw, die tijdelijk opgenomen is geweest, probeert nu weer te werken en doet bijvoorbeeld administratie in het kantoor achter de winkel. “Maar zodra ze een hard geluid hoort, kiest ze het hazenpad”, vertelt de advocaat. “Ze is er gewoon nog niet aan toe.”
Willy werkt wel weer, samen met zijn dochter. De kost moet immers verdiend worden. In 2014 heeft de juwelierszaak veel slechtere resultaten behaald dan normaal het geval is. “Ze hoeven niet te sluiten, maar er is wel een groot omzetverlies geweest. Dat komt omdat de zaak dicht is geweest, maar ook omdat niet iedereen er echt bij is geweest en kon zijn. Ze proberen weer wat op te krabbelen.”
Over twee weken doet de rechter een uitspraak over het verboden wapenbezit van Willy Sanders. Justitie eiste een voorwaardelijke celstraf en tweehonderd uur werkstraf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.