Criminelen in Brabant de baas? Niet als het aan PvdA ligt: Ahmed Marcouch stelt Kamervragen

28 maart 2015 om 18:20
nl
PvdA-politicus Ahmed Marcouch gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van de berichtgeving dat criminelen de baas dreigen te worden in Brabant. Het Tweede Kamerlid zegt zich zorgen te maken over het feit dat burgemeesters stelselmatig bedreigd worden. “Het mag niet zo zijn dat onze ambtenaren hun werk niet kunnen doen omdat ze geïntimideerd worden”, vertelt Marcouch aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De Brabantse burgemeesters Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen en Jan Hamming van Heusden kaarten het probleem zaterdagochtend aan in de Volkskrant. Volgens de twee bestuurders hebben burgemeesters in onze provincie steeds vaker te kampen met ondermijnende criminaliteit.
'Dit vraagt om aanpak'Marcouch gaat om opheldering vragen tijdens het vragenuurtje komende dinsdag. “Sommige burgemeesters durven de confrontatie niet eens te gaan omdat ze vrezen voor hun veiligheid. Ik ben erg benieuwd of de ministers deze zorgen met mij delen”, aldus de PvdA’er.
De intimidatie zorgt voor angst onder Brabantse politici en ambtenaren. De burgemeesters zien hoe bang medewerkers soms zijn door de georganiseerde criminaliteit. “Dit vraagt om een eenduidige aanpak die regionaal vormgegeven moet worden. We moeten elkaar in deze tijden goed ondersteunen. Als dat niet gebeurt, kan het zomaar uit de hand gaan lopen.”
Speciale werkgroepOok andere Brabantse burgemeesters lieten onlangs weten dat de veiligheid in Brabantse gemeenten 'onder druk' staat. Daarom is onlangs een speciale werkgroep van burgemeesters opgericht. Het is ook niet de eerste keer dat Hamming en Boelhouwer aan de bel trekken. Hamming vraagt al jaren om extra mankracht in de strijd tegen drugscriminaliteit.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.