'Had nog wel sneller gekund', Zevenbergse atleet Teun Sweere wint wintertriatlon opnieuw

29 maart 2015 om 10:39
nl
Teun Sweere heeft de wintertriatlon in Enschede zaterdag op zijn naam geschreven. De atleet uit Zevenbergen deed over de tien kilometer lopen, vijftig kilometer fietsen en tien kilometer schaatsen twee uur, 31 minuten en 16 seconden. Robert Beute werd tweede op ruim anderhalve minuut. Het brons ging naar Jeroen Lute.
Geschreven door

"Ze hadden deze wedstrijd gezien de weersomstandigheden ook een herfstmarathon kunnen noemen", lacht Sweere. Een dag na de triatlon voelt hij de naweeën van zijn inspanningen nog goed. "Mijn benen zijn een beetje rusteloos. Het is geen spierpijn. Ik heb weinig energie in mijn benen, maar ik heb het gevoel dat er in mijn been van alles gebeurt."
'Verkleumde een beetje'Het is al de vierde keer dat Sweere de wintertriatlon wint. Met zijn tijd van iets meer dan 2,5 uur is de atleet uit Zevenbergen tevreden. "Met betere weersomstandigheden had het nog wel wat sneller gekund", vindt Sweere. "Van de regen tijdens het fietsen had ik bijvoorbeeld echt last. Je verkleumt daardoor een beetje. Maar ach, het hoefde zaterdag niet sneller."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.