Kerken lopen leeg, stallen lopen vol: altaar van strobalen tussen de koeien in Willemstad

29 maart 2015 om 11:36
nl
Een strobaal, een stal en wat stoelen: meer hebben ze in Willemstad niet nodig voor een gebedsdienst. Een kerk hebben ze er niet meer en daarom wordt eenmalig uitgeweken naar een bijzondere locatie.
Geschreven door

De koeienstal van de boerenfamilie Overveld dient nu als decor voor de dienst in Willemstad. Onder flink boegroep voerde een kerkkoor zangkunsten op tussen de melkkoeien en de beker wijn stond gestald op een altaar van stro. Zo'n dertig mensen kwamen op de dienst af. [youtube:body:http://youtu.be/2alD3Bw5NzM]
JubileumHet was een feestje op deze Palmzondag zonder al te veel vrolijkheid. De Moerdijkse Immanuel Parochie bestaat dan wel tien jaar, maar de laatste jaren zijn zes van de negen kerken dicht gegaan vanwege de hoge kosten en het dalend aantal kerkgangers. In Willemstad hebben ze in ieder geval een creatieve manier gevonden om de kerk naar mensen toe te laten komen.
[Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/statuses/582081773082976256]
Die vorm van een kerkdienst was vroeger gebruikelijk. "Vroeger had je overal vieringen in allerlei ruimten. Wat is idealer dan een stal opzoeken?", zegt diaken Michael Bastiaansen. "Het ruikt anders. We gaan de boer op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.