'Waarom kan dat niet op vrijdagmiddag om vier uur?', zomertijd zorgt voor verdeeldheid

29 maart 2015 om 15:08
nl
Voor of tegen, we ontkomen er niet aan: afgelopen nacht werd de klok een uur vooruit gezet en konden we noodgedwongen een uur korter slapen. Omroep Brabant zet de leukste reacties bij het bericht op onze Facebook-pagina op een rij.
Geschreven door

"Wie is er op het briljante idee gekomen om de klok vooruit te zetten in het weekend, midden in de nacht?", vraagt Floortje zichzelf af. "Waarom doen we het niet gewoon op vrijdag om vier uur 's middags?", vervolgt ze.
Gevolgen Hier en daar merken mensen de gevolgen van het verzetten van de klok. Stappers werden zaterdagnacht een uur eerder dan normaal de kroeg uit gebonjourd. Medewerkers in de nachtdienst konden een uur vroeger naar huis, terwijl hun ochtendcollega's een uur eerder moesten beginnen. Zo ook Just Naomi. "Gewoon op tijd op werk, uurtje korter geslapen. Doen we gewoon!".
Wie er niets van heeft gemerkt, is Nicole. "Ik slaap dan, dus merk er geen bal van!", schrijft ze onder het Facebookbericht. Bij Dayenne sprongen de tranen in de ogen toen ze haar wekker moest verzetten. "Ik ga janken. Ik wil geen uurtje inleveren. Daar gaat mijn weekend", treurt ze.
Ad begrijpt niet helemaal waar het woordje 'zomer' in zomertijd vandaan komt. "Oké, leuk zomertijd. Alleen wanneer komt het mooie weer?".
Van slag Wat Gonnemieke betreft, hoeft de tijd nu echt niet meer gewijzigd te worden. "Zomertijd! En nu de klok nooit meer verzetten!". Adriaan sluit zich daar bij aan. "Ik vind het niets. We moeten een uur korter slapen, dat is niets voor een Nederlander." En ook Shirley is ook "dagen van slag."
Maar er zijn ook Brabanders die het allemaal geen probleem vinden, zoals Alia. "Het is zondag mensen, gewoon lekker uitslapen! De automatische klok tegenwoordig op al onze apparaten doet het werk." En wie écht niet kan wennen aan die nieuwe tijd, doet er goed aan om deze tips op te volgen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!