Video

Wel vergunning maar geen motorweer: met de auto naar motorweekend HDC Liberator in Aarle-Rixtel

29 maart 2015 om 19:47
nl
Vorig jaar kon het niet doorgaan omdat er geen vergunning werd verleend. Nu het wel door kon gaan was er een andere spelbreker. Het weer. De verwachte duizenden motorliefhebbers voor het motorweekend van HDC Liberator in Aarle-Rixtel kwamen niet.
Geschreven door

Bij het opkomen van het terrein viel het meteen op: er stonden nauwelijks Harley's. De meeste motorliefhebbers kwamen met de auto. Het slechte weer liet motorrijden niet toe. Daardoor kwamen er ook minder bezoekers dan verwacht.
35ste keer"Er komen gemiddeld zo'n 1000 tot 1500 bezoekers op het weekend af", zegt Hans van de Mortel van Liberator. "We zijn het eerste grote motorevenement in het jaar. Iedereen is blij om weer naar buiten te kunnen. Maar ja, het weer laat ons dit jaar helaas in de steek."
Het motorweekend werd dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd. Eigenlijk had dat vorig jaar moeten zijn, maar toen werd het evenement afgelast. "Twee weken voor het motorweekend liet de burgemeester ons weten dat de vergunning was ingetrokken", zegt Van de Mortel.  
ProtestVerschillende motorclubs in Nederland waren onderling betrokken bij gewelddadige ruzies. De politie was bang dat bendeleden grote motorevenementen zouden gebruiken om die ruzies voort te zetten en daarom kwam er een landelijk advies om ze niet door te laten gaan. Van de Mortel: "Dat was behoorlijk balen. We hebben daar toen nog tegen geprotesteerd, maar dat mocht niet baten. Gelukkig waren er dit jaar geen problemen."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.