Wildwaterkanoër Maarten Hermans plaatst zich voor EK, WK en World Cups op slalom

29 maart 2015 om 21:06
nl
Wildwaterkanoër Maarten Hermans uit Waalre heeft zondag in Leipzig voldaan aan de eis om deel te kunnen nemen aan de World Cups, Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen slalom in het pre-olympische seizoen 2015.
Geschreven door

De 23-jarige Hermans, die zijn vizier heeft scherp gesteld op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016), was op de Duitse wildwaterbaan de snelste Nederlander.

Niet tevreden“Toch ben ik niet tevreden. Het had namelijk beter gekund. Elke run zat wel een foutje. Tijdens de wintermaanden heb ik aan veel technische, tactische en fysieke aspecten gesleuteld. Nu moet alles nog op z’n plek vallen. Ik zie het als een cocon, die is gevuld. De vlinder moet het komende kanoseizoen ontpoppen”, aldus Hermans.

“Met de kracht zit het wel goed. Ik moet deze alleen nog in de boot omzetten naar snelheid. Ik ga de komende periode zo veel mogelijk wedstrijd op niveau varen, zodat ik me goed kan meten met de wereldtop en de puntjes op de i kan zetten. In die wedstrijden is het zaak de laatste details die me beperken om bij het podium te komen weg te werken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!