Ex-drugsbaron Kobus Lorsé (70) twee weken langer vast voor moord op John Wassink uit Roosendaal

30 maart 2015 om 15:05
nl
De 70-jarige Kobus Lorsé, die vorige week dinsdag is opgepakt in verband met de dood van John Wassink uit Roosendaal, blijft nog minstens twee weken in de cel. Dat heeft de rechter commissaris maandag bepaald. Justitie in Breda verdenkt Lorsé van moord en vuurwapenbezit.
Geschreven door

Het stoffelijk overschot van John Wassink werd op maandag 28 juli 2014 aangetroffen in het Markkanaal. Het lichaam was verpakt in plastic.
Betrokkenheid Eind vorig jaar werd al gesuggereerd al dat Kobus Lorsé direct of indirect bij de zaak betrokken zou zijn.
Kobus Lorsé was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus Lorsé.
Interview PanoramaIn een interview met Panorama ontkende Lorsé vorig jaar dat hij betrokken is bij de moord.
Op het autobedrijf van Wassink in Roosendaal werd in september 2014 ook onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans uit België.
Kobus de ZigeunerKobus Lorsé, ook bekend als Kobus de Zigeuner, zat eerder vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder meer met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.