Drie jaar cel geëist voor betrokkenheid bij drugslab in Uden waar twee doden werden gevonden

30 maart 2015 om 14:03 • Aangepast 21 november 2020 om 19:15
nl
Tegen de 37-jarige John van der H. uit Roermond is maandag drie jaar cel geëist met aftrek van voorarrest vanwege zijn betrokkenheid bij een xtc-laboratorium in Uden. In het drugslab kwamen twee Limburgers om het leven doordat ze vermoedelijk giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd.
Profielfoto van
Geschreven door

In april werden de twee mannen dood gevonden. Justitie vervolgt de man alleen voor het inrichten en het runnen van het drugslab en houdt John van der H. niet verantwoordelijk voor de dood van de mannen.
Twee Limburgers kwamen om het levenIn het drugslab kwamen de twee Limburgers om het leven doordat ze vermoedelijk giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd. Er stonden vaten met honderden liters chemicaliën in de loods.

Wachten op privacy instellingen...

Van der H. werd in september aangehouden voor betrokkenheid bij het Udense drugslab. In zijn cel werd hij later ook aangehouden voor medeverantwoordelijkheid voor de dood van de mannen, maar later liet justitie al weten de Limburger niet te kunnen vervolgen wegens gebrek aan bewijs.

Wachten op privacy instellingen...

John van der H ontkent dat hij betrokken was bij het drugslab. Hij gaf wel toe dat hij het pand wilde inrichten als wietplantage. "Uiteindelijk ging dat niet door omdat het pand niet geschikt was", zo verklaarde hij tegenover de rechtbank.
Huurbusje Justitie baseert het bewijs vooral op telefoongesprekken van de verdachte en op een rekening van een huurbusje dat bij het inrichten van het laboratorium zou zijn gebruikt.
Advocaat Lina zegt dat er géén enkel bewijs is geleverd en wil dat zijn cliënt wordt vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.