Ennatuurlijk hoeft stadsverwarmingklanten Meerhoven niet terug te betalen

30 maart 2015 om 14:46
nl
Ennatuurlijk heeft geen dubbele kosten in rekening gebracht bij klanten die stadsverwarming hebben in Eindhoven. Het energiebedrijf is bovendien geen betalingen verschuldigd aan klanten. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch eind vorige week.
Geschreven door

Klanten in de Eindhovense wijk Meerhoven hadden een zaak aangespannen tegen de energieleverancier, omdat ze vonden dat aan het eind van de maand hun rekening te hoog was. Aanleiding was de aansluiting op de stadsverwarming.
Stadsverwarming is een duurzame vorm van energie, waarbij restwarmte uit de industrie via dikke waterleidingen naar huizen wordt getransporteerd om zo de huiskamer te verwarmen.
Extra geldHuiseigenaren betaalden bij oplevering van hun woning zo'n drieduizend euro om te worden aangesloten op de stadsverwarming in Meerhoven. Vier jaar geleden bleek opeens dat de bewoners voor die aansluiting vanwege rente nog eens 4500 euro moesten betalen over een periode van dertig jaar. De eigenaren vonden dat oneerlijk.
De rechter erkent dat het niet eerlijk is dat Ennatuurlijk de extra aansluitkosten jaarlijks indexeert en daar nog eens rente over berekent. Bewoners zouden de kans moeten krijgen alles in één keer of periodiek, zonder rente, af te betalen. Toch treedt de rechter daar niet tegen op.
Rechter staat extra kosten toeDe rechtbank benadrukt dat Ennatuurlijk de extra aansluitkosten namelijk in rekening mag brengen. Volgens de rechter zijn de verhogingen redelijk te noemen, ook al stemden de bewoners er niet mee in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.