Levenslang geëist tegen twee mannen die Benaouf A. uit Eindhoven wilden liquideren

30 maart 2015 om 16:47
nl
Justitie heeft levenslang geëist tegen twee mannen die in 2012 de Eindhovense crimineel Benaouf A. wilden liquideren. De Eindhovenaar ontsnapte destijds aan een moordaanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.
Geschreven door

Twee andere mannen werden wel doodgeschoten. Eind vorig jaar werd in Marokko een derde verdachte veroordeeld voor de dubbele liquidatie. Hamza B. vluchtte naar Marokko maar werd daar veroordeeld tot 20 jaar cel.
De mannen die nu levenslang tegen zich hoorden eisen zijn de 34-jarige Anouar 'Popeye' B. en de 26-jarige Adil 'Kinker' A. Volgens justitie gingen ze kil en berekenend te werk. De officier van justitie vindt dat de mannen nooit meer vrij mogen komen, omdat door het grove geweld dat de twee gebruikten ook onschuldige slachtoffers hadden kunnen vallen.
Vrijspraak voor vierde verdachteVoor de vierde verdachte vraagt justitie vrijspraak. De 45-jarige Stefan S. heeft waarschijnlijk een faciliterende rol gespeeld, maar justitie twijfelt of hij bij de liquidaties zelf aanwezig was. S. is een junk die Anouar B. zou hebben verstopt in zijn woning na de liquidatie.
Bij de dubbele liquidatie in december 2012 kwamen Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi van 21 om het leven. Het belangrijkste doelwit zou de Eindhovenaar Benaouf A. zijn.
Gewelddadigste periode in onderwereldoorlogDe Eindhovenaar wist te ontkomen aan de kogelregen van de daders. Om zijn leven te redden sprong hij in het water tussen een aantal woonboten.Op hun vlucht beschoten de daders ook nog eens de de politie met een kalasjnikov. Het was de gewelddadigste periode uit de onderwereldoorlog in Amsterdam.
Benaouf A. zit inmiddels zelf vast voor een andere liquidatie. De aanslag in Amsterdam was waarschijnlijk een wraakactie voor die moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.