Ouderen Appèl Eindhoven is geheimzinnigheid stadsbestuur beu

30 maart 2015 om 17:09
nl
Het stadsbestuur van Eindhoven is niet open genoeg. Dat vindt Dré Rennenberg van de partij Ouderen Appèl Eindhoven. Veel te vaak geeft het college van burgemeester en wethouders volgens hem alleen in vertrouwen of onder geheimhouding antwoord op raadsvragen.
Geschreven door

Het raadslid vindt dat een verkeerde trend, die hij vooral de laatste maanden maanden signaleert.
Zo kreeg het Eindhovense raadslid in de afgelopen maanden bijvoorbeeld op vragen over het Muziekcentrum en over het Kennedy Business Center (KBC) van het college van B en W te horen dat hij het antwoord alleen in vertrouwen kon inzien.
'Kan taak niet uitvoeren'“En dat wil ik niet. Op deze manier kan ik mijn controlerende en adviserende taak als raadslid namelijk niet goed uitvoeren”, geeft hij aan. Volgens Rennenberg moet alle informatie openbaar worden gemaakt. Geheimhouding en vertrouwelijkheid kan alleen aan de orde zijn in bij wet genoemde gevallen, vindt het raadslid.
In een brief aan het college schrijft hij dat de gemeente Eindhoven die procedure in zijn ogen niet of nauwelijks volgt. Rennenberg verwacht van het stadsbestuur dat het zich in de toekomst in het belang van de inwoners van de stad ‘transparanter zal opstellen’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.