Foto's van relschoppers na PSV - Ajax in Bureau Brabant, politie op zoek naar belagers agenten

30 maart 2015 om 20:15
nl
Stenen, stoeptegels, flessen, vuurwerkbommen en brandende fakkels vlogen agenten om de oren bij de rellen na PSV - Ajax. Op 1 maart 2015 liep het uit de hand bij het stadion in Eindhoven. Een groep agenten in burger werd aangevallen door rellende voetbalfans. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden maandag foto's getoond van zes relschoppers.
Geschreven door

De afgelopen weken zijn al dertien relschoppers opgepakt. De afgelopen week meldden zich nog een aantal mensen op het politiebureau, maar de politie heeft dus nog meer relschoppers op het oog.
Vuurwerkbom naar ruiterNa de wedstrijd, die PSV verloor, begon een flinke groep agressieve PSV-fans dingen naar de politie te gooien. Een ruiter van de politie kreeg een vuurwerkbom naar haar toe. Die bleef aan haar portofoon hangen en ze kon nog maar net voorkomen dat de bom ontplofte. De ME en bereden politie voerden meerdere charges uit.
Justitie kondigde eerder al aan dat PSV-fans die zich misdragen hebben na PSV-Ajax niet bij het mogelijke kampioensfeest van PSV mogen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.