Reconstructie: politie zoekt daders van brute overval op Albert Heijn in Roosendaal

30 maart 2015 om 19:20
nl
Het is nog heel erg vroeg in de ochtend als drie mannen stiekem het terrein van de Albert Heijn op de Van Beethovenlaan in Roosendaal op rennen. Tien voor zeven om precies te zijn. Drie personeelsleden komen het terrein op en dat is de kans waar de overvallers op hebben gewacht. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant maandagavond een reconstructie van deze brute overval.
Geschreven door

Schreeuwend stormen de overvallers op de supermarktmedewerkers af. Ze dreigen met een pistool en gebruiken grof geweld. Met de personeelsleden dringen ze de winkel binnen. De overvallers willen bij de kluis, maar geen van de dan aanwezige medewerkers kan die kluis openen.
Vastgebonden en tegen de grond gewerktDe supermarktmedewerkers worden hardhandig naar de grond gewerkt en vastgebonden met tape. Er komen nog meer personeelsleden bij de winkel aan en allemaal krijgen ze een wapen in het gezicht en worden ze vastgebonden. Het personeel wordt gegijzeld, totdat er iemand komt die wel de kluis kan openen.
De kluis wordt zo snel mogelijk leeggehaald. De overvallers zijn dan bijna drie kwartier binnen geweest. Zeven doodsbange personeelsleden wachten af tot ze vertrekken. De uiteindelijke buit? Wisselgeld en een paar honderd krasloten.
Vluchtroute en bewapeningDe daders hadden donkere kleding aan en droegen trainingsbroeken over hun spijkerbroeken. Ze waren gewapend met pistolen, een ploertendoder en een zware hamer. De overvallers zijn gevlucht door de Van Gilselaan, richting het Knipplein.
De politie zoekt drie getuigen die rond het tijdstip van de overval langs de supermarkt fietsten. Daarnaast wordt iedereen die iets denkt te weten opgeroepen zich alsnog te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.